Używamy plików cookies i podobnych technologii, by dostosować ten serwis do potrzeb użytkowników i w celach statystycznych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych cookies zamknij

Kuchnia śródziemnomorska

30,00 zł

Redakcja: Małgorzata Durnowska
Okładka: miękka ze skrzydełkami
Format: 16,5 x 22 cm
Liczba stron: 192
Rok wydania: 2018
ISBN: 978-83-7707-172-4

Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Kuchnia śródziemnomorska jest najzdrowszą kuchnią na świecie. W wielu krajach potrawy mają różne odmiany, sposoby przyrządzania i zawartość składników, ale łączy je niska kaloryczność, korzystny wpływ na układ krążenia, a przede wszystkim lekkość. Prezentujemy pomysły na przysmaki pochodzące z krajów śródziemnomorskich oraz inspirowane tradycjami regionu. Znajdziecie tu przepisy na lekkie przekąski i sałatki, niebanalne zupy, np. caldeiradę z owocami morza, a także popularną margheritę, lasagne z mięsem, musakę czy pieczoną doradę. Na deser polecamy tiramisu lub clafoutis ze śliwkami. A na upalne dni polecamy granitę arbuzową lub semifreddo. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.

00-1671

Dane ogólne

Oprawa
miękka ze skrzydełkami
Format
16,5 x 22 cm
Liczba stron
192
Rok wydania
2018
ISBN
978-83-7707-172-4
Redakcja
Małgorzata Durnowska

INDEKS
PRZEKĄSKI I SAŁATKI
Bruschetta z pieczoną papryką
Carpaccio
Cevapcici z dipem pomidorowym
Crostini z jabłkiem i serem pleśniowym
Falafel z sałatką z papryki
Frittata z pomidorami i pieczarkami
Grzanki śródziemnomorskie
Hummus
Omlet z papryką i serem plesniowym
Pasta z bakłażana
Sałata caprese
Sałatka nicejska
Sałatka śródziemnomorska
Sałatka tabbouleh
Sałatka włoska
Sałatka z figami i fetą
Szakszuka, czyli jajka z warzywami

ZUPY I DANIA WARZYWNE
Bakłażany z kaszą bulgur
Caldeirada - zupa z ryb morskich
Krem pomidorowy
Pieczony bakłażan
Pomidory po prowansalsku
Ratatuja
Tian - warzywna zapiekanka
Tortilla hiszpańska
Warzywne gazpacho
Włoska zupa minestrone
Zupa cebulowa
Zupa pavese

MAKARONY, RYŻ i KASZA
Bulgur z bakłażanem i marchewką
Cannelloni ze szpinakiem i z ricottą
Fusili z brokułem i orzeszkami pinii
Gnocchi domowe
Kuskus z papryką, pieczarkami i miętą
Lasagne z sosem bolognese
Pappardelle z sosem bolognese
Pasta arrabbiata
Polenta z pomidorkami cherry
Ravioli z ogóreczkiem i szałwią
Risotto z dynią
Risotto z leśnymi grzybami
Spaghetti carbonara
Tagliatelle z łososiem i ze szparagami

WYPIEKI WYTRAWNE
Calzone z bakłażanem, pomidorami i mozzarellą
Chlebek pita
Ciabatty
Focaccia
Francuska tarta ze szpinakiem i kozim serem
Pełnoziarnista tarta z dynią i kozim serem
Pizza margherita
Pizza pepperoni
Pizza z mozzarellą i boczkiem
Pizza z salami, rukolą i oliwkami
Quiche z brukselką
Tarta z cukienią i ziemniakami

MIĘSA, RYBY I OWOCE MORZA
Bulgur z owocami morza
Dorada pieczona z sosem ziołowym
Dorsz pieczony z cukinią
Hiszpańska paella z małżami i groszkiem
Krewetki z czosnkiem i chili
Kurczak cacciatore
Musaka z jagnięcinią
Paella z kurczakiem
Patatas bravas z chorizo
Pilaw z polędwicą
Pstrąg z cydrze
Szaszłyki z baraniny
Tadżin z kurczakiem
Włoska potrawka cioppino
Wołowina korzenna z winem

SŁODKOŚCI
Biscotti bakaliowe
Clafoutis ze śliwkami
Creme brulee
Granita arbuzowa
Gruszki z sosem karmelowym
Pana cotta
Semifreddo smietankowe z musem porzeczkowym
Sycylijskie cannolo
Tarta z morelami
Tiramisu

Ten produkt nie ma jeszcze dodanych opinii

Może także Cię zainteresuje

Książki

Książki