Sushi i sashimi. Wyd. 2
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Sushi i sashimi. Wyd. 2

Autor: Rosalba Gioffre, Kuroda Keisuke
Okładka: miękka
Format: 22,2 x 23,8 cm
Liczba stron: 90
Rok wydania: 2012
ISBN: 978-83-7773-030-0

34,90 zł (brutto) 33,24 zł (netto)
Brutto
check w magazynie

Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.
W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.

SPIS TREŚCI:

Kuchnia japońska - filozofia i tradycja
Sushi i sashimi - tysiącletnia sztuka
Mistrz sushi - trudna profesja
Sztuka teatralna - sushi bar
Składniki - przyprawy i sosy
Profesjonalne przybory
Jedzenie po japońsku - harmonia i styl
Co do picia - od rytuału do stołu
Ryż sushi - przygotowanie
Biała ryba - przygotowanie
Mątwy i homary - przygotowanie
Bukiet jarzyn
Podstawowe techniki
Przepisy (na 4 porcje)

  • Nighiri z okonia morskiego

  • Nighiri z tuńczyka i łososia

  • Nighiri z makreli

  • Nighiri z homarów

  • Nighiri z ośmiornicy

  • Nighiri z mątwy

  • Nighiri z omletu

  • Gunkanmaki

  • Futomaki

  • Hosomaki

  • Uramaki

  • Temaki

  • Oshisushi

  • Bousushi

  • Gomokusushi

  • Chakinsushi

  • Sashimi z dorady prawdziwej

  • Sashimi z mątwy

  • Sashimi mix

  • Maguro no shimofuri

  • Aji no tataki

  • Katsuo no tataki

  • Inne dania kuchni japońskiej

  • Tempura

  • Sunomono

  • Yakitori

  • Maguro no tsukeage

  • Asari no sakamushi

  • Misoshiru

    Indeks potraw

E6-380
Autor
Rosalba Gioffre, Kuroda Keisuke
Oprawa
miękka
Format
22,2 x 23,8 cm
Liczba stron
90
Rok wydania
2012
ISBN
978-83-7773-030-0
Rodzaje dostawy

Dostawa

Oferujemy kilka możliwych sposobów dostawy pod adresy zlokalizowane na terenie Polski.
Jeżeli zamówienie ma być dostarczone pod adres zagraniczny, prosimy o kontakt przez e-mail lub telefonicznie. Każda wysyłka zagraniczna jest wyceniana indywidualnie.

Wysyłki są realizowane w ciągu 1 dnia roboczego od momentu zaksięgowania na naszym koncie płatności za zamówienie.
Zamówienia pobraniowe oraz złożone i opłacone (Przelewy 24) do godziny 12:00 dnia roboczego zostaną wysłane tego samego dnia.
Zamówienia złożone i opłacone po godzinie 12:00 zostaną wysłane następnego dnia roboczego.

W przypadku przelewów tradycyjnych za godzinę opłacenia uznaje się godzinę zaksięgowania przelewu na naszym koncie.

PACZKA W RUCHU

Paczka w ruchu

Jeden z najtańszych sposobów dostawy zamówionego towaru. Odbiór odbywa się we wskazanym przez zamawiającego punkcie odbioru - z reguły kiosku RUCHu.

Aby skorzystać z tej formy wysyłki konieczne jest podanie numeru telefonu komórkowego odbiorcy przesyłki, gdyż na wskazany numer telefonu przewoźnik wysyła w formie wiadomości SMS kod konieczny do odbioru paczki.

Przewoźnik gwarantuje dostawę do wybranego punktu odbioru w czasie do 5 dni roboczych od dnia wysyłki.

PACZKOMATY INPOST

PACZKOMATY INPOST

Jeden z najtańszych i najszybszych sposobów dostawy zamówionego towaru. Odbiór odbywa się we wskazanym przez zamawiającego punkcie odbioru - paczkomacie inpost.

Aby skorzystać z tej formy wysyłki konieczne jest podanie numeru telefonu komórkowego odbiorcy przesyłki, gdyż na wskazany numer telefonu przewoźnik wysyła w formie wiadomości SMS kod konieczny do odbioru paczki.

Przesyłka z reguły trafia do paczkomatu odbiorcy w następnym dniu roboczym po dniu wysyłki.

Poczta Polska

Poczta Polska

Za pośrednictwem Poczty Polskiej wysyłamy zamówienia jako listy polecone priorytetowe lub paczki (paczka priorytetowa, paczka ekonomiczna, Kurier 48).
Koszt przesyłki zależy od ilości zamówionych produktów, ich masy i gabarytów.

Przesyłki ekonomiczne

Najtańsze są przesyłki ekonomiczne, niestety czas doręczenia jest w tym przypadku najdłuższy. Poczta Polska deklaruje, że przewidywany termin realizacji usługi to 3 dni robocze po dniu nadania.

Przesyłki priorytetowe

Zdecydowanie lepszą opcją jest przesyłka priorytetowa. W tym przypadku Poczta Polska deklaruje, że przewidywany termin realizacji usługi to następny dzień roboczy po dniu nadania.

Kurier DHL

DHL Parcel Polska

Jeden z najszybszych i najpewniejszych sposobów dostawy bezpośrednio pod wskazany adres (door-to-door).

Przewoźnik gwarantuje dostawę do końca następnego dnia roboczego. W przypadku zamówień wysyłanych w piątek – będzie tym dniem poniedziałek.